+36 1 8888 366 sales@aviansystems.eu

Mozi vetítőgépek és eszközök

  1. Főoldal
  2. /
  3. Audiovizuális eszközök
  4. /
  5. Mozi vetítőgépek és eszközök

Összetett igényrendszer, magas technológiai szint

A mozik világában meg kell felelni egy sor specifikációnak, ami a mozitermi eszközparkot megkülönbözteti az egyéb más helyeken alkalmazott vetítés- illetve hangtechnológiától.
A DCI kompatibilis vetítőnek megfelelő színmélységgel, a vászon méretéhez illő fényerővel kell rendelkeznie, és képes kell legyen fogadni a digitális kópiákon forgalmazott mozifilmeket. A hangrendszerrel szemben nemcsak elvárás, hanem követelmény a megfelelő és előírt térhangzás. A 3D képi hatás nem követelmény, de a mai világban nagyban segíti a mozi üzemeltetőket abban, hogy minél több néző látogassa a mozitermeket. És akkor még nem beszélünk a székekről, világításról, teremkialakításról, vetítővászonról, vezérlésről, karbantartásról, mert a témakör inkább egy könyvet tudna kitölteni, mint egy weboldalt.

GDC szerverek

A GDC Technology Limited a világ egyik vezető mozi megoldás szállítója. Az Ázsia-Csendes Óceánia térségben a legnagyobb számban a GDC szervereket alkalmazzák, világviszonylatban pedig második helyen áll ebben a rangsorban. Termékpalettája a népszerű és megbízható média szerverek mellett kiterjed az automatizálásra, háttértárolókra, audió processzorokra és legutóbb már a kis termekbe szánt moziprojektorokra is.
A GDC SR-1000 média szerver egy nagyon széles körben elterjedt eszköz, széleskörű kompatibilitása, megbízhatósága és elérhető ára miatt.

Chrsitie Digital mozivetítő

A Christie Digital hagyományos, régi szereplője a mozi iparágnak. Azon kevés gyártók között van, amik megfelelnek a filmforgalmazók előírásainak és DCI kompatibilis vetítőt tudnak a piacra hozni. Jelenlegi slágertermékük (ami még nem a legnagyobb kapacitású modell) a CP4430-RGB. EZ egy 4K (4096×2160 képpont) felbontású 3 chipes DLP projektor, aminek a fényforrása a 3 alapszínű lézert tartalmazó RGB lézer blokk. A CP4430 fényereje maximum 28 000 Lumen. 8-féle optikával szerelhető, így a terem és a vászon méretének legmegfelelőbb típus kiválasztása nem akadály. A Christie saját szerverén kívül GDC vagy Dolby szervert is képes fogadni a filmek tárolására és kijátszásra.

Dolby hangtechnika

Nyomogombos Panelek

A Dolby termékek forgalmazását szintén importőrként végezzük a honi piacon. A széles termékskálából itt azokat a termékköröket emeljük ki, amik a mozitechnológiához kötődnek.

IMS3000 Media Server

A Dolby eszközök fő eleme az IMS3000 Media Server. Ez az egység hivatott fogadni és kijátszani a digitális kópián érkező mozifilmeket. Egyes kiviteleiben hangprocesszor és 3D kijátszó is helyet kap, amely jellemzőket külön liszensz vásárlásokkal lehet kinyerni a szerverből. Így pl. kaphatunk Dolby 5.1/7.1 hangot, vagy Dolby Atmos rendszerű hangelosztást. Természetesen ezeket a hangrendszereket a helyszínen a terem adottságaihoz konfigurálni kell. Ugyanígy liszenszekkel érhető el, hogy ne csak DCI kompatibilis filmet, hanem MPEG2 vagy H.264 tömörítésű anyagokat is kijátszhassunk.

Dolby hangszórók

A mozik élményhatásának a képnél is fontosabb eleme a hangzás. Ezt egyrészt az előző blokkban említett hangprocesszálással, szétosztással lehet elérni, másrészt jó hangfalakkal. A Dolby specializáltan a mozik igényei szerint kínálja hangfalait. Létezik vászon mögé, mennyezetbe süllyeszthető vagy fali kivitel, több méretben is. A különböző kivitelek és méretek kombinációjával érik az adott teremre kihozható legjobb hangzást.

Dolby hangprocesszorok

Amennyiben egy régebbi szerver már üzemel a projektorban, ami nem képes a hangrendszer kezelésére, lehetőség van külön hangprocesszort telepíteni a mozi géptermébe. Ilyen egység a CP950 és CP850 hangprocesszorok. Előbbi Dolby Surround 7.1 és 5.1 hangot biztosít, de egy liszensszel kinyerhető a Dolby Atmos hangeloszlás is. A CP950 bővítőkártyával tehető képessé az Atmos hang létrehozására.

Kérdése merült fel? További információkra van szüksége?

Érdekli valamelyik termékünk?

Szívesen állunk rendelkezésére. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!