+36 1 8888 366 sales@aviansystems.eu

AV vezérlő eszközök

AMX by Harman
  1. Főoldal
  2. /
  3. Audiovizuális eszközök
  4. /
  5. AV vezérlő eszközök

Még a legkisebb audiovizuális rendszer használatát is kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi egy vezérlő rendszer. A nagy előadótermek, vagy összenyitható tárgyalók esetében pedig kifejezetten szükséges egy olyan vezérlés, mely az alkalmazott eszközöket összefogja és bárki számára kezelhetővé teszi. Egy gombnyomással teljes parancssorok hajtódnak végre, mint pl. a projektor bekapcsolása, a sötétítő üzemeltetése és a vászon leengedés. Vagy automatán érzékelheti a rendszer, hogy a tárgyalók össze vannak-e nyitva, vagy külön használatosak, ezáltal más-más vezérléseket engedélyez.

Mit tud egy vezérlő rendszer?

Gyakorlatilag bármit, ami programozással leírható. Az AMX vezérlő rendszereket nem konfiguráljuk, hanem programozzuk, vagyis mindent, amit tud azt programozóink írják rendszerbe a felhasználók igényeit maximálisan követve. De milyen rendszerekkel, vagy eszközökkel működnek a vezérlők? Alapvetően minden olyan eszközzel, ami külső adatkapcsolaton keresztül vezérelhető és az eszköz által használt utasítás készlet elérhető. A lakossági szórakoztató elektronikai eszközökre ez nem jellemző, azonban az üzleti életben használt audió- és vizuáltechnikai eszközök ilyenek. Ezeken felül jellemzően vezérelhető a világítás, árnyékolás és ha erre fel van készítve, akkor akár az egyéb épület gépészeti eszközöknek is tud utasítást küldeni az AMX vezérlő rendszere.

Touch panelek

5″, 8”, 10″ és 15” képátlójú, asztali, vagy falba sűllyeszthető, akár üvegre szerelhető  multitouch LCD panelek. Mindegyik kapacitív úton érzékeli az érintést. Beépített Zoom Room support, Quad-core processzor, POE táplálás. A kezelőfelület grafikus kialakítása és funkcionalitása teljesen szabad, csak a programozó tudásán és képzeletén, valamint a felhasználó igényein múlik.

Nyomógombos panelek

7 és 13 gombos, illetve 6 gombos plusz univerzális vezérlőtárcsával ellátott panelek. Kivitelüket tekintve falba süllyeszthetőek, fekete és fehér színben rendelhetőek. A POE táplálásnak köszönhetően 1 vezetéken kapcsolódnak a rendszerhez. A 7 és 13 gombos változatoknál van egy univerzális, +/- billenőgomb is.

Nyomógombos, integrált vezérlős panelek

6, vagy 8 plusz univerzális vezérlőtárcsával ellátott panelek, integrált mini vezérlőközponttal, mely önálló működést tesz lehetővé. Ezek az eszközök kifejezetten kis tárgyalókba, egyszerű rendszerekhez jelentenek költséghatékony és praktikus megoldást. Integrált infra és soros portok, illetve a vezérlő tudása tovább bővíthető a kiegészítő modulok alkalmazásával, relék, további infra-, soros-, GPIO portok vezérlése is megoldható.

Központi egységek

A NetLinx® NX sorozatú központi vezérlők jelentik az AMX vezérlő rendszerek agyát. Ezek a nagy teljesítményű vezérlő processzorok futtatják azt a kódot, ami megmondja a vezérlő rendszernek, hogyan reagáljon az interfész egységektől érkező parancsokra. A NetLinx NX vezérlő processzorok rendelkezésre állnak az Enova DVX és Enova DGX jelelosztókba építve is.

Négy kivitel létezik, az alapvető különbség a portok számában van, illetve a legnagyobb, 4200-as jelű modellnek redundáns a tápellátása. Így a legkritikusabb alkalmazási környezetben is biztonsággal használható. A portokat áttekintheti az alábbi összehasonlító táblázatban. (összehasonlító.pdf link)

Kiegészítő modulok

Az AMX vezérlő dobozok teszik lehetővé, hogy olyan eszközöket vezéreljünk, amik távoli helyeken működnek a vezérlőtől, de hálózattal elérhetőek. Ezek az egyszerű, hálózati csatlakozással ellátott dobozok lehetővé teszik, hogy a központi vezérlő távolról vezéreljen bármilyen eszközt a hálózaton keresztül, távolságtól függetlenül.

A leggyakrabban alkalmazott control box, a REL8, mely 8 relé portot tartalmaz. Továbbá elérhetőek még az alábbi dobozok: IRS4 – 4 infra port, COM2 – 2 soros port, IO8 – 8 GPIO port, MP1 – kombináltan infra, soros és 2 GPIO port.

Ezen control dobozoknak köszönhetően a központi vezérlők ki- és bemenetei szinte korlátlanul bővíthetőek és a központtól nagyobb távolságban elhelyezhetőek.

Összehasonlító táblázat

Kérdése merült fel? További információkra van szüksége?

Érdekli valamelyik termékünk?

Szívesen állunk rendelkezésére. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!